iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Винарна „Беса Валей” днес отбелязва празника на виното Трифон Зарезан


На 14.02.2014 г. винарска изба “Беса Валей“ отбеляза един от най-популярните български празници – Трифон Зарезан. Денят на Св. Трифон – пазител на виното и символ на добрата реколта, беше почетен с церемония по зарязването на лозата. Традиционният ритуал се прави за здраве, плодородие и берекет.

image


От създаването си през 2001 г., винарска изба „Беса Валей” спазва ежегодно обичая по отбелязването на Трифон Зарезан.

Ивайло Антонов, генералният директор на „Беса Валей“, и Марк Дворкин, главен експерт на вината Enira, бяха домакини на събитието. Г-н Антонов приветства гостите с ретроспекция на изминалия предизвикателен и труден земеделски сезон, въпреки който изба „Беса Валей“ продължава да затвърждава позициите си на българския и международния пазари. Г-н Антонов пожела на себе си и всички гости „Избите да са пълни с вино, а сърцата – с любов!“.Тържествения водосвет извърши отец Борис Манов. За празничното настроение на гостите се погрижи фолклорен ансамбъл. Събитието уважи кметът на село Огняново Тодор Попов, който пожела на екипа на изба „Беса Валей“ здраве и плодородие.

Търсейки баланс между качество, традиции и съвременни технологии, професионалистите на изба “Беса Валей“ продължават да използват традиционни винарски практики и да ги усъвършенстват чрез нови идеи.

През 2013 г. изба “Беса Валей“ получи високи отличия. Гордост за избата е Енира Резерва 2008. Това е реколтата, отличена на 4-то място сред най-добрите български вина в класацията DiVino Топ 10 за 2013. Сред конкурентите, Енира Резерва 2008 впечатли с ароматите на червени плодове, ванилия и мента и сладкият вкус, последван от дървесни танини. Тази превъзходна комбинация от мерло (42%), сира (20%), каберне совиньон (13%) и пти вердо (25%) е гордост за професионалистите от изба "Беса Валей".Изба “Беса Валей” получи и почетен диплом за традиционно партньорство и сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата като лицензиран доставчик и след представяне и дегустация на висококачествени български вина на официалната церемония на връчване на Годишни награди на БТПП 2013 година.

Независимо от повода, 14-и февруари, със сигурност, е специален ден, който си заслужава да бъде отпразнуван.


2014-02-14 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 42 Вчера 268
Общо 326835 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.