iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


Изкуството на релаксацията


Съвременните спа центрове предлагат богата гама от терапии, които гарантират ефективно освобождаване от натрупаното напрежение и стрес, пълноценна релаксация и зареждане с нова енергия. Какво трябва да знаете, за да увеличите ефекта от терапията, да подобрите жизнения си тонус, да си доставите истинска наслада?

image


Периодичното посещение на спа центъра е най-правилният начин да установите точно от каква терапия се нуждаете, какво най-много ви помага да възвърнете спокойствието и душевното си равновесие. Дори и да не отивате за първи път в спа център, разпитайте внимателно терапевтите какви процедури се предлагат и изберете тази, от която усещате, че имате нужда и която ще ви донесе пълен комфорт. Не пропускайте парните бани и сауната, които се препоръчват преди избраната спа терапия и имат важно значение за отстраняване на токсините от тялото, освобождаване от напрежението, отпускане на мускулите и повишаване ефективността от последващата процедура.
Парната баня е позната още от времето на древните римляни. За разлика от сауната, в парната баня температурата е по-ниска (около 43°С), но влажността е много висока. В момента има различни форми на парната баня – римска, турска, руска, както и парна душ кабина. Парната баня спомага за почистване на порите, стимулиране на микроциркулацията, отстраняване на токсините и има благотворно въздействие върху целия организъм, тъй като го подготвя за цялостния възстановителен процес на последващата процедура (отслабваща, антицелулитна и т.н.). За правилното посещение на парната баня е необходимо предварително да се вземе душ, а престоят в нея трябва да е не повече от 15–20 минути. Следва охлаждане на тялото със студена вода и хладен въздух.Сауната е гореща суха баня, където прочистването на организма става посредством постепенно потене. Изключително благоприятна за ревитализиране на клетките на целия организъм, с имуноукрепващо и оздравяващо действие. Температурата на въздуха в сауната е между 80 и 105°С, а влажността е ниска (5–20%). Престоят е в зависимост от индивидуалната поносимост (но не повече от 20 минути), като задължително трябва да е последван от охлаждане със студен душ.Днес широко приложение намира и т.нар. инфрачервена сауна, която не предизвиква изпотяване чрез загряване на въздуха, а чрез директно загряване на тялото. Инфрачервените лъчи проникват в тялото на дълбочина до 40 мм и го затоплят чрез процес, наречен конверсия. Температурата в инфрачервената сауна е доста по-ниска от тази на традиционната (43–54°С), което позволява и по-дълъг престой. Инфрачервената сауна има както лечебно (подобрява кръвообращението, стимулира имунната система, помага при болки в мускулите, ревматизъм, дископатии и др.), така и козметично действие (спомага за отваряне и почистване на порите, улеснява отстраняването на мъртвите клетки, активира клетъчното обновяване, възвръща еластичността на кожата).

Поинтересувайте се и как определена терапия може да повлияе на състоянието на организма ви и какви препоръки трябва да спазвате след прилагането й. Добре е да увеличите приема на минерална вода, тъй като това способства за по-бързото отделяне на токсините от организма, освен това се възстановява свежестта, жизнеността и естествения блясък на кожата. Преди посещението в спа центъра е препоръчително да ограничите употребата на захар, кофеин, алкохол, както и трудносмилаеми храни – това спомага за добрата ви релаксация, а и след съответните процедури ще усетите необичайна лекота и прилив на енергия.
Отделете си достатъчно свободно време и се постарайте да не мислите за недовършената работа или предстоящите задачи. Просто освободете съзнанието си и изцяло се насладете на спа терапиите. Не се притеснявайте да споделите с терапевта какви аромати харесвате (при ароматерапия) или каква температура е най-приятна за вас (при други терапии). Поинтересувайте се дали се предлагат пакетни програми, какво включват, преценете дали можете да ги съобразите с вашето свободно време и се възползвайте максимално от професионалните услуги в спа центъра.И в заключение, ако сте много заети в ежедневието си, най-добре е да оставите посещението на спа центъра за уикенда, когато можете да отделите достатъчно време за себе си, да се освободите от натрупаното напрежение през седмицата и да си подарите пълноценен релакс.


2014-04-27 | SPA |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 171 Вчера 226
Общо 251702 за 2046 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.