iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Изкуството на релаксацията


Съвременните спа центрове предлагат богата гама от терапии, които гарантират ефективно освобождаване от натрупаното напрежение и стрес, пълноценна релаксация и зареждане с нова енергия. Какво трябва да знаете, за да увеличите ефекта от терапията, да подобрите жизнения си тонус, да си доставите истинска наслада?

image


Периодичното посещение на спа центъра е най-правилният начин да установите точно от каква терапия се нуждаете, какво най-много ви помага да възвърнете спокойствието и душевното си равновесие. Дори и да не отивате за първи път в спа център, разпитайте внимателно терапевтите какви процедури се предлагат и изберете тази, от която усещате, че имате нужда и която ще ви донесе пълен комфорт. Не пропускайте парните бани и сауната, които се препоръчват преди избраната спа терапия и имат важно значение за отстраняване на токсините от тялото, освобождаване от напрежението, отпускане на мускулите и повишаване ефективността от последващата процедура.
Парната баня е позната още от времето на древните римляни. За разлика от сауната, в парната баня температурата е по-ниска (около 43°С), но влажността е много висока. В момента има различни форми на парната баня – римска, турска, руска, както и парна душ кабина. Парната баня спомага за почистване на порите, стимулиране на микроциркулацията, отстраняване на токсините и има благотворно въздействие върху целия организъм, тъй като го подготвя за цялостния възстановителен процес на последващата процедура (отслабваща, антицелулитна и т.н.). За правилното посещение на парната баня е необходимо предварително да се вземе душ, а престоят в нея трябва да е не повече от 15–20 минути. Следва охлаждане на тялото със студена вода и хладен въздух.Сауната е гореща суха баня, където прочистването на организма става посредством постепенно потене. Изключително благоприятна за ревитализиране на клетките на целия организъм, с имуноукрепващо и оздравяващо действие. Температурата на въздуха в сауната е между 80 и 105°С, а влажността е ниска (5–20%). Престоят е в зависимост от индивидуалната поносимост (но не повече от 20 минути), като задължително трябва да е последван от охлаждане със студен душ.Днес широко приложение намира и т.нар. инфрачервена сауна, която не предизвиква изпотяване чрез загряване на въздуха, а чрез директно загряване на тялото. Инфрачервените лъчи проникват в тялото на дълбочина до 40 мм и го затоплят чрез процес, наречен конверсия. Температурата в инфрачервената сауна е доста по-ниска от тази на традиционната (43–54°С), което позволява и по-дълъг престой. Инфрачервената сауна има както лечебно (подобрява кръвообращението, стимулира имунната система, помага при болки в мускулите, ревматизъм, дископатии и др.), така и козметично действие (спомага за отваряне и почистване на порите, улеснява отстраняването на мъртвите клетки, активира клетъчното обновяване, възвръща еластичността на кожата).

Поинтересувайте се и как определена терапия може да повлияе на състоянието на организма ви и какви препоръки трябва да спазвате след прилагането й. Добре е да увеличите приема на минерална вода, тъй като това способства за по-бързото отделяне на токсините от организма, освен това се възстановява свежестта, жизнеността и естествения блясък на кожата. Преди посещението в спа центъра е препоръчително да ограничите употребата на захар, кофеин, алкохол, както и трудносмилаеми храни – това спомага за добрата ви релаксация, а и след съответните процедури ще усетите необичайна лекота и прилив на енергия.
Отделете си достатъчно свободно време и се постарайте да не мислите за недовършената работа или предстоящите задачи. Просто освободете съзнанието си и изцяло се насладете на спа терапиите. Не се притеснявайте да споделите с терапевта какви аромати харесвате (при ароматерапия) или каква температура е най-приятна за вас (при други терапии). Поинтересувайте се дали се предлагат пакетни програми, какво включват, преценете дали можете да ги съобразите с вашето свободно време и се възползвайте максимално от професионалните услуги в спа центъра.И в заключение, ако сте много заети в ежедневието си, най-добре е да оставите посещението на спа центъра за уикенда, когато можете да отделите достатъчно време за себе си, да се освободите от натрупаното напрежение през седмицата и да си подарите пълноценен релакс.


2014-04-27 | SPA |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 26 Вчера 268
Общо 326819 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.