iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Създадоха имплант с къри срещу рака на гърдата?!


Американски учени създадоха имплант, съдържащ популярната подправка къри за бораба с рака на млечната жлеза. Изследванията показват, че тази подправка забавя растежа на злокачествените клетки.

image


Учени от Университета Луисвил, търсейки нови методи за лечение на рака на гърдата, създадоха имплант, съдържащ... къри. В състава й влиза биофлавоноидът куркумин, който е мощен антиоксидант и противовъзпалително средство. Именно куркуминът придава на кърито характерния жълт цвят. Това вещество ефективно забавя растежа на злокачествените новообразувания, но само при непосредствено съприкосновение с него. Употребата на къри с храната не е повлияла изобщо на раковите клетки.


Американските учени слагат куркумина в имплант, който може да се постави в тялото. Подправката блокира ефекта на хормоните, които стимулират растежа на раковите клетки. В хода на клиничните изследвания за новата методика за лечение на рака на гърдата, които се провеждали върху лабораторни мишки, е установено намаляване растежа на раковите клетки с около една трета. Също така е установено и забавяне на скоростта на репродукция на злокачествените клетки.

Самият имплант представлява няколко капсули с по 2 мм дължина, всяка от които съдържа 200 мг вещества. На едната група мишки учените поставили подобни импланти, а на другата група мишки са давани храни, съдържащи голямо количество къри. В течение на 4 месеца изследователите наблюдавали растежа на злокачествените образувания. Подтвърдило се, че храната, богата на къри не е оказала никакво въздействие върху развитието на рака на гърдата.
А имплантите намалили размера на злокачествените образувания и забавили процеса на размножаване на раковите клетки.

Изследванията са публикувани от списанието Cancer Prevention Research.


2014-04-28 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 26 Вчера 268
Общо 326819 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.