iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Чаша какао преди сън помага за намаляване на теглото


Изследване, проведено в Университета в Пенсилвания показа, че изпиването на чаша топло какао може да помогне за намаляване на излишните килограми и поддържане на добра форма. Резултатите от изследването са публикувани в European Journal of Nutrition.

image


„Чаша топъл шоколад или какао вечер – това не е каприз, а грижа за здравето“, споделят учените и разказват за отслабващия ефект на напитката.
Влиянието на какаото върху телесното тегло, свързано с намаляване на излишните килограми се определя от наличието в него на биологично активни вещества - флаваноли. Научно е доказано, че тези вещества спомагат за намаляване количеството на триглицеридите в кръвта, което осигурява добра проводимост и еластичност на кръвоносните съдове и съответно – пълноценен кръвоток.
Този кръвоток на свой ред е свързан с активиране на метаболитните процеси, бързо извеждане на токсините от организма и стимулиране на клетъчното обновяване. Всичко това в комбинация осигурява защита от възпаления, които са честа причина за развитие на диабет и помага на човек да се намира в добра форма.
Според авторите на изследването позитивните изменения в състоянието на кръвоносните съдове е видимо след 10 седмици редовна консумация на какао или топъл шоколад преди сън. Лекарите подчертават, че постигането на положително въздействие върху организма е възможно само при употреба на напитки с високо съдържание на какао и без захар.2015-08-11 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 8 Вчера 318
Общо 304049 за 2280 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.