iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Криолиполизата не е подходяща за хора с чернодробни заболявания


Терапията криолиполиза се разглежда като неинвазивна алтернатива на липосукцията. При този метод се използват екстремно ниски температури за унищожаване на мастните клетки без никакви увреждания на кожата над мастните депа.

image


Мъртвите мастни клетки се метаболизират и отделят по естествен начин от организма чрез бъбреците. Според създателите на метода резултатът от криолиполизата достига до 50% унищожаване на мазнините за един сеанс. Някои пациенти виждат ефекта само след 48 часа, но лекари съобщават за случаи на изгаряния сред пациентите, болка и поява на белези. Според тях това се дължи на факта, че криолиполизата се прилага от неопитни козметици с недостатъчно познания за провеждане на терапията..
Най-просто казано криолиполизата представлява замразяване и унищожаване на мастните клетки и премахване на излишните мастни натрупвания в областта на корема, дупето, бедрата и други проблемни зони. При тази процедура не се използва скалпел, нито игли или други инструменти, нарушаващи целостта на кожата. Главното предимство на криолиполизата е, че кожата не се уврежда.
Ниските температури (минус 8 градуса) унищожават мастните клетки без да засягат кожата.Но не всички експерти са уверени в ефективността на криолиполизата. Според естетичния хирург доктор Робърт Вейл от Лондон, ефективността на метода е преувеличена с рекламна цел.
„Въпросът е ще може ли организмът да се отърве от нежеланите мазнини, - казва доктор Вейл. - Способно ли е тялото да се справи с абсорбцията на мъртвите мастни клетки, да ги метаболизира и да ги изведе с урината. Ако говорим за голямо количество разрушени мастни клетки, то черният дроб лесно може да се претовари и човек да се сблъска с постоянна сънливост и умора. Не съветвам хората, които имат проблеми с черния дроб да се възползват от метода криолиполиза.“
2015-09-06 | Естетична медицина |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 25 Вчера 138
Общо 318957 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.