iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Какво представлява вагинопластиката?


До процедурата вагинопластика се прибягва в случаите, когато влагалището сериозно е пострадало след раждане – напр. отпускане на стените, увеличаване на обема му, неестетични белези след епизиотомия. Много често вагинопластика се налага и преди, по време и след менопауза – в тези случаи стените на влагалището прекалено се отпускат и създават дискомфорт.

image


Освен психоемоционалните проблеми, такива изменения се отразяват негативно на качеството на сексуалния живот и на самочувствието, появяват се болки в корема, незадържане на урина, констипация. Послеродовите изменения са най-разпространеното показание за вагинопластика, но не са единственото. Понякога деформацията на влагалището е резултат от хормонален дисбаланс, вродена аномалия, прекомерно физическо натоварване или някакви травми.

Подготовка за вагинопластика
Подготовката за операцията включва стандартен набор от изследвания: обща кръвна картина, наличие на инфекции, предавани по полов път, СПИН, хепатит, цитонамазка, биохимичен анализ на кръвта, протромбиново време, електрокардиограма. Необходимо е също да се направи диагностика на състоянието на влагалището. Хирургът трябва подробно да обясни на пациентката какво представлява операцията, какъв резултат може да се очаква и как трябва да протече следоперативния период.Намаляване на вагината
Операцията „колпорафия“ трае около един час. Намалява се цялата вагина или само входа й. Ако е необходимо стеснение на входа на влагалището се обработват повърхностните тъкани. Малък участък от входа се отстранява, а вътрешната част на вагината почти не се засяга. Едновременно с това може да се отстранят и белези след епизиотомия, които след операцията на практика стават незабележими.
За да се намали влагалището и да се възстановят нормалните му размери, хирургът отстранява клиновиден или овален участък от лигавицата, лифтира мускулите и стяга тъканите. Конците са биоразградими и не е необходимо да се вадят. Понякога за максимално укрепване на вагиналните стени се поставя специална „мрежичка“ и след това се зашиват субмукозата и мукозата (лигавицата). Но тази методика за намаляване на влагалището се прилага при жени на възраст над 40-45 години и то когато не планират повече раждания. Колпорафията се извършва под обща или спинална анестезия. Не всички стени на влагалището могат да са отслабени, затова и колпорафията е предна, задна или обща.

Рехабилитация след вагинопластика
Първите 3 дни след вагинопластика пациентката трябва да е само в хоризонтално положение, след това може да се изправя и да ходи, а сядането е разрешено след 3 седмици. През първия ден е разрешен само прием на течности, а през следващите няколко дни – течна или полутечна храна. В рамките на един месец трябва да се избягват храни, които могат да провокират констипация или диария. Около една седмица външните полови органи трябва да се обработват с антисептичен разтвор и да се приемат предписан от хирурга антибиотик. Пациентката може да се върне към нормален полов живот след около 2 месеца, а към физически упражнения и посещения на сауна – не по-рано от 2. Това се отнася и за вдигането на тежки предмети – не бива да превишават 5 кг.
Вагинопластиката е сериозна операция, която се извършва в близост до пикочния мехур и ректума. Затова трябва да се спазват всички препоръки на лекаря по време на рехабилитационния период, за да се избегнат редица проблеми, като разкъсване на шевовете, кръвотечение и др.Противопоказания:
• Нарушения в работата на сърдечносъдовата система.
• Хемофилия.
• Диабет.
• Възпалителни процеси в гениталната област.
• Психически разстройства.
До първото раждане вагинопластика се извършва само в случаите на ясно изразени индикации. Понякога след рязка и значителна загуба на тегло се наблюдава отпускане на вътрешните органи, което води до преразтягане. Но има и случаи, когато пациентки без каквито и да е показания искат да се подложат на вагинопластика и тогава хирурзите отказват подобна интервенция. Вродената аномалия „прекалено голямо влагалище“ е много рядка. Ако пациентката си е внушила, че е необходимо намаляване на вагината, то е препоръчително да се заеме с укрепване на мускулите чрез различни техники, които лесно може да се открият в интернет.

Лазерна корекция
Да се стегнат мускулите на вагината и да се направят стените й по-плътни е възможно и с помощта на лазерна апаратура. Подготовката за лазерна корекция е същата както и за хирургична. Операцията се извършва под спинална анестезия, а рехабилитационният период е много по-лек. Не може обаче да се очакват такива сериозни резултати както при класическата вагинопластика. Но ако е необходима лека корекция и повишаване еластичността на тъканите, лазерната процедура е отличен избор. Времетраенето й е около 2 часа, а болничният престой е само един ден.2015-09-24 | Естетична медицина |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 26 Вчера 138
Общо 318958 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.