iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


В преследване на вечната младост: колагенстимулиращи филъри


С всяка изминала година в нашия организъм намалява производството на колаген и еластин – протеините, отговорни за стегнатостта и еластичността на кожата. Загубата на колаген и еластин е причина за неестетичното отпускане на кожата и появата на фини и по-дълбоки бръчки. Днес са разработени редица методи за възстановяване на колагана в кожата Един от вариантите е инжектиране на т.нар. колагенстимулиращи филъри. След процедурата кожата става по-гладка, стегната и еластична, възвръща се сияйното младежко излъчване.

image


Кожата се състои от 3 слоя: епидермис, дерма и хиподерма. Епидермисът контролира загубата на вода от клетките и тъканите. Без тази защитна бариера кожата бързо ще се обезводни. Под епидермиса е разположена дермата, в която се намират кръвоносни съдове, нервни окончания, космени фоликули и потни жлези. Колагенът е основен компонент на дермата и е своеобразна мрежа, която поддържа кожата.
Хиподермата е слой, съставен от мастна и съединителна тъкан, където са разположени кръвоносни и лимфни съдове, нерви. Този слой отговаря за терморегулацията, съхранява топлината на тялото и защитава вътрешните органи.
Каква е причината за появата на бръчки?
В младата кожа колагенът е в достатъчно количество, затова тя дълго време остава свежа, еластична и стегната. Кожните структури са устойчиви на мимическите движения и на ежедневното въздействие на вредните фактори от околната среда. С течение на времето обаче тези структури отслабват и кожата губи своята еластичност. Тонусът й започва да намалява, защото колагенът се износва и не може повече да я поддържа. Всеки път, когато се усмихнем, намръщим или гримасничим, нанасяме пореден удар върху колагеновите влакна в кожата. Въздействията се натрупват, кожата „запомня“ всички изражения и в тези зони започват да се образуват бръчки и гънки.Защо кремовете, съдържащи колаген, не са ефективни за изглаждане и стягане на кожата?
Колагеновите кремове въздействат на повърхността на кожата. Хидратиращ крем с колаген или без колаген не може да проникне достатъчно дълбоко в кожата, за да бъде изцяло усвоен. Нито един крем с колаген не може да възстанови колагеновата загуба. Тези козметични продукти предотвратяват само загубите на вода от повърхността на кожата и помагат за запазване на кожната еластичност.Как въздействат колагенстимулиращите филъри?
Дермалните колагенстимулиращи филъри не само изпълват бръчките, придават обем и ремоделират лицевия контур, но и стимулират производството на собствен колаген. Става въпрос за напълно безопасни, биосъвместими и нетоксични пълнители, които активират фибробластите за синтез на нов собствен колаген. Тези филъри съдържат микросфери (например, калциев хидроксилапатит, полимлечна киселина и др.), които възстановяват загубените обеми, изглаждат бръчките и стягат кожата благодарение на новосинтезираните колагенови влакна. По този начин се осигурява дълготраен лифтинг ефект и цялостно подмладяване на лицето.
Как протича процедурата?
В зависимост от прага на чувствителност, индивидуален за всеки пациент, може третираните области да се обезболят локално. След това филърът се инжектира в зоните, които трябва да се коригират. Резултатът е видим веднага и продължава да става все по-добър с времето, благодарение на новосинтезирания собствен колаген.Наблюдават ли се странични ефекти?
Най-често се появяват леко подпухване и зачервяване в третираните зони, които изчезват в рамките на 1-2 дни.
Колко процедури са необходими?
Броят процедури зависи от състава на въвеждания пълнител, както и от индивидуалните особености на организма. Цялостно подмладяване на лицето или т.нар. още неоперативен лифтинг изисква 2-3 процедури през определен интервал от време. Съвременните филъри гарантират запазване на резултатите от 2 до 3 години.


2016-02-13 | Естетична медицина |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 22 Вчера 138
Общо 318954 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.