iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Кои са най-опасните консерванти в хранителните продукти?


Сред хранителните консерванти учените идентифицираха два, които провокират сериозни здравословни проблеми. Резултатите от изследването, в хода на което са установени тези опасни Е-та, са публикувани в списание New Scientist.

image


Лекарите са осъществили редица комплексни наблюдения, които им позволяват да направят извод, че присъствието в хранителните продукти на стабилизаторите Е433 и Е566 води до появата на сериозни заболявания. В частност учените свързват неблагоприятния им ефект върху организма с риска от развитието на диабет и затлъстяване.
За резултатите от това изследване авторите разказали по време на среща на Кралското дружество в Лондон. Изследователите смятат, че списъкът с опасните за здравето добавки в храните не се ограничава само с посочените две Е-та, тъй като в тях може да присъстват отделни вещества, водещи до възпаление на червата, диабет и затлъстяване.
Лекарите разглеждат влиянието на консервантите върху здравето и на мъжете, и на жените и установяват, че редовната консумация на продукти, съдържащи Е433 и Е566, провокира рязко увеличаване на химичното съединение флагелин в чревните бактерии, което е маркер за опасни възпалителни процеси, развиващи се в човешкия организъм.
„Рискът от затлъстяване, а също и от диабет се увеличава право пропорционално с честата консумация на храни, съдържащи стабилизаторите Е433 и Е566“, казват специалистите.
Трябва да отбележим, че списъкът на консервантите, използвани днес в хранително-вкусовата промишленост включва около 2000 вещества. Експертите са категорични, че колкото по-малко Е-та има на опаковката на хранителния продукт, толкова по-добре.


2016-02-14 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 30 Вчера 268
Общо 326823 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.