iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Заседналият начин на живот ускорява стареенето на мозъка


До този извод достигнаха учени от Бостънския университет при мащабни по време изследвания. За участие в експеримента са избрани доброволци на 40-годишна възраст. Всички участници са преминали изследвания, включващи сканиране на мозъка, електрокардиограма, както и други показатели, а след това били тествани на бягаща пътечка.

image


Опитът напълно е повторен след 20 години. От него са изключени хората, които вече приемали лекарства за понижаване на кръвното налягане, а също и тези, при които за тези 20 години са се появили проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Резултатите при останалите участници в проучването накарали учените да се замислят. Хората със заседнал начин на живот преминали теста много по-трудно отколкото подвижните и активните участници. Показателите за работата на сърцето и състоянието на кръвоносните съдове сериозно се различавали. А сканирането на мозъка показало, че старее доста по-интензивно при хората със заседнал начин на живот. За 20 години лекарите установили разлика в стареенето на мозъка с 2 години.
Изводът: умереното физическо натоварване и упражнения предпазват мозъка от стареене, поява на дегенеративни промени и заболявания като деменция, атеросклероза и др.

2016-03-07 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 47 Вчера 268
Общо 326840 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.