iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Каменната могила – древен олтар или природно явление?


В близост до Мелитопол, Украйна, се намира Каменната могила – загадъчно място със странни скали с изписани на непознат език тайнствени послания. Някои изследователи смятат, че това е природно образувание, други са на мнение, че става въпрос за остатъци от паднал метеорит. А според хората с паранормални способности на това място вибрира непозната енергия.

image


И наистина, когато човек се изкачи на скалите усеща под краката си странни вибрации. На Каменната могила сякаш завинаги са затворени времето и пространството. Гледайки каменните идоли, човек лесно може да си представи племената, живели в близост до този древен олтар на цивилизацията и оставили загадъчни надписи и рисунки по стените на пещерите.Днес само шумоленето на тръстиката край древната река Молочная, каменните изображения и вятърът над степта помнят онези далечни времена. Според местните хора идолите не бива да се докосват, тъй като носят непозната кодирана информация.
И до ден-днешен много учени спорят за произхода на Каменната могила. Изказват се различни версии – като се започне от това, че става въпрос за пясъчни отлагания на Понтийско море до версиите за метеоритен произход и древни пирамиди на амазонките.
Каменната могила се състои от пясъчник, в състава на който се съдържат манган и желязо, което придава на плочите сходство с каменистите образувания. Тези плочи се издигат на височина 12 м. Общата площ на самия резерват е 3,5 хектара.В Каменната могила има пещери и проходи, изследвани от археолози, уфолози, екстрасенси. Археолозите казват, че стените на пещерите са изпълнени с рисунки, изразяващи различни ритуални действия.Тези рисунки датират от палеолита, но впоследствие са заличени от християните, които ги смятали за езични. Унищожавайки рисунките, християните поставяли отгоре кръст, смятайки че така освещават мястото.Тайната на Каменната могила винаги е привличала изследователите. Първите сведения датират от времето на руско-турската война. Близо до могилата се намирал военният щаб на известния пълководец А. В. Суворов. След войната археологическите изследвания спират за дълъг период от време. В края на 19 век от Каменната могила се заинтересувал археологът Василевский, но тъй като не открил нищо съществено, интересът му скоро угаснал. Сериозни изследвания са провеждани до Втората световна война от научни работници от Мелитополския музей, но с началото на войната, работите са прекратени.Една от загадъчните страници в историята на Каменната могила е през 1943 г., по време на нацистката окупация, когато тук работила археологическа експедиция от обществото „Аненербе“ – „Наследството на предците“. Това общество се занимавало с археологични изследвания на древните цивилизации. Немските археолози са успели да разгадаят надписите в пещерата на Кучето. Надписите се оказали сходни с шумерските.Какво всъщност е това образувание в степта? Как точно се е появило? Може би все някога науката ще разкрие тайната му.


2016-04-27 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 26 Вчера 268
Общо 326819 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.