iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Хиалуронови капсули за здраве и красота


Днес хиалуроновата киселина широко се използва в козметичните средства, а също и в инжекционните препарати, предназначени за естетични корекции (филъри) или подобряване състоянието на кожата (мезопрепарати, биоревитализанти). Хиалуроновите капсули за перорален прием не са новост, но се отличават от инжекционните препарати по това, че в тях се съдържа само нискомолекулна хиалуронова киселина, която се усвоява много по-добре от високомолекулната.

image


Хиалуроновата киселина е основното водозадържащо вещество в нашия организъм. Тя създава „попълващ“ слой около нервите и вътре в ставите, поддържа обема и формата на очната ябълка, придава еластичност на кожата, изпълва бръчките и формира своеобразна бариера срещу разпространението на инфекции.

Колко хиалуронова киселина губим ежедневно?
Ежедневно организмът ни произвежда и разрушава няколко хиляди милиграма хиалуронова киселина. С напредване на възрастта или при заболяване балансът между синтеза и разграждането й се нарушава, което води до поява на признаци на стареене. Хиалуроновата киселина се разрушава по-бързо в активно работещите стави (колене, рамене, лакти), а също и на местата, най-често излагани на слънчевата светлина (откритите участъци на кожата – лице, шия, ръце).Странични ефекти след прием на добавки с хиалуронова киселина
Ако организмът е обезводнен или пациентът взема диуретици, то при приема на хиалуронова киселина може да почувства силно главоболие в резултат на повишеното кръвно налягане. Този страничен ефект се среща по-често при жените, които по невнимание взимат двойна доза диуретик и след приема на хиалуроновата добавка получават хипертонична криза. Това, разбира се, може да се избегне. Пациентите с високо кръвно налягане могат да приемат малки дози хиалуронова киселина, не повече от 150 мг дневно, и трябва да пият повече вода. Водата плюс хиалуронова киселина е комбинация, която винаги работи.
Има категория пациенти, за които приемът на хиалуронови добавки е противопоказан. Това са пациентите, страдащи от лимфедем – оток на тъканите вследствие лимфостаза. При тази патология лимфните възли се запълват с фрагменти хиалуронова киселина, блокиран е лимфният дренаж. Развиват се отоци на долните крайници и допълнителното въвеждане на хиалуронова киселина влошава проблема.
Прием на добавки с хиалуронова киселина трябва да избягват и болните от ревматоиден артрит. Класическите симптоми на сутрешна скованост на ставите при тези пациенти се дължат на автоимунно разграждане на хиалуроновата киселина по време на сън. При събуждане пациентите чувстват ставите си сковани, тъй като са запълнени с фрагменти хиалуронова киселина. След като се разходят и се възстановят нормалната кръвна и лимфна циркулация, сковаността изчезва.Как да се избере добавка с хиалуронова киселина?
Хиалуроновата киселина не е колаген. Ако си представим, че клетките са тухлички, които изграждат тъканите, а колагенът е циментът, който ги задържа заедно, то хиалуроновата киселина е веществото, което защитава цимента от изсъхване и разпадане.
Всички хранителни добавки с хиалуронова киселина действат ефикасно. Производителите често лансират своите продукти чрез агресивна реклама и преди всичко се стремят да изтъкнат слабите страни на своите конкуренти, което намалява интереса към тези хранителни добавки. А хиалуроновата киселина е особено полезна за остаряващия организъм. Задължително хиалуроновата киселина за перорален прием трябва да е натурална.

Дозировка
Добавките с хиалуронова киселина са подходящи за хора на възраст 40-50 години, а също и за спортисти с голямо натоварване на опорно-двигателния апарат. Профилактичната перорална доза е 150 мг дневно, като е възможно увеличаване на дозата до 300 мг дневно в рамките на един месец.


2016-05-08 | Красота |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 23 Вчера 138
Общо 318955 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.