iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Грешки в стила на обличане на деловите дами


В стремежа си визията им да съответства на очакваната от деловия свят много от бизнес дамите допускат грешки. Кои са най-често срещаните заблуди за деловия стил на жените и какви са алтернативите, за да изглеждат бизнес дамите наистина на висота?

image


Грешка №1: Черният костюм е перфектен за офиса.
За да може черният костюм да подчертае енергичността и предприемчивостта на бизнес дамата, тя трябва да притежава контрастна външност – например бяла кожа и тъмна коса или смугла кожа и светла коса. В останалите случаи визията на жената в черен костюм навява скука, смятат много от стилистите. Черният цвят за деловото ежедневие е прекалено официален и строг и затова костюм решен в черно трябва да се „разчупи“ с подходящ грим, като яркочервено червило, контрастни шалчета и други аксесоари.
Какво препоръчват стилистите?
Не носете черни дрехи през деня. След 17 часа – няма проблем. За натоварения работен ден избирайте варианти от т.нар. базови цветове: тъмносин, сив, бордо, кафяв, тъмнозелен. Открийте своите цветове и се научете да ги съчетавате правилно в облеклото си. Зелено, небесносиньо и дори жълто отлично се вписват в рамките на деловия дрескод, важно е правилното им комбиниране. Когато е необходимо да се подчертаят качества като сериозност и строгост трябва да се избират по-тъмни тъкани и прави линии на облеклото, както и да се заложи на по-силен контраст между светли и тъмни тонове.Грешка №2: Костюмът с панталон придава на дамата авторитет.
Не съвсем. Да, изчистените вертикални линии на този костюм придават на дамите характерната за мъжкия пол динамика и твърдост на характера. Но... в логиката на бизнес стила все още съществуват примитивни асоциации: жената с панталон сякаш се превръща в мъж. Идеално прилягащият костюм с пола ще подчертае деловите качества на бизнес дамата не по-зле от този с панталон.
Какво препоръчват стилистите?
Ако бизнес дамите искат да си прибавят тежест – например ако са в началото на кариерата си, костюмът с панталон може да им помогне в това начинание. Но във висшия ешелон на бизнеса е прието жената да е облечена в костюм с пола. Психолози са установили, че колкото по-висока е заеманата от дамата длъжност, толкова по-малко тя използва в облеклото си детайли от мъжкия гардероб. Подобен подход се възприема като честен, открит и създаващ доверие.Грешка №3: Костюмът в розово не е за предпочитане.
Ако дамата гледа на офиса като на ринг, нежният розов цвят не е нейният вариант. Роклите в розово са просто изключени. Но розовият костюм може много да помогне по време на преговори, особено ако се изисква гъвкавост или се търсят компромиси. В известна степен розовото действа успокояващо и предизвиква позитивни емоции. Костюмът, решен в цвят фуксия обаче не е за всяка жена, освен ако не търси максимум внимание върху себе си, готова е да отговаря на провокативни въпроси и да влиза в сериозни спорове.
Какво препоръчват стилистите?
Добре е да не се съчетава розовото с други пастелни тонове, тъй като това намалява официалността на визията и придава повече нежност и крехкост на жената. Като допълнителни цветове може да се използват сиво, синьо и черно.Грешка №4: Черно-бялото съчетание е универсално.
В това са уверени повечето бизнес дами. Да, черно-бялото съчетание повишава визуалния статус, придава строгост на външния вид благодарение на високия контраст на самата цветова комбинация, но не бива да се прекалява. Необходимо е да се внимава с линиите и силуета на дрехите, а също и да се избират подходящите аксесоари.
Какво препоръчват стилистите?
Вместо експерименти с черно-бялото съчетание бизнес дамите трябва да усвоят умението да подбират дрехите си в най-подходящите цветове. Тъмносива рокля под тъмносиво сако – със сигурност не е най-популярното облекло, но придава едновременно строгост и елегантност, като дава възможност на дамата да запази неподправената си женственост.Грешка №5: Червеният цвят е прекалено ярък за деловата дама.
Да, червеният цвят наистина е ярък, но ако се налага жената да бъде забелязана и изслушана, да предизвика интерес и да постигне целта си, той е просто необходим. Дрехите в червен цвят трябва перфектно да подчертават фигурата, освен това изискват безупречен грим и прическа, както и нежен загар.
Какво препоръчват стилистите?
В съчетание с различни цветове, червеното придобива различен „характер“: с бяло внушава респект, с черно придава провокативност, с жълто създава усещане за безгрижие. Дамите с по-пищни форми трябва да избират по-тъмните оттенъци на червения цвят - бургундско или бордо. В делова обстановка трябва да се избягват червени рокли от полупрозрачни тъкани или с дантели, за да не се измести впечатлението за воля и енергичност на дамата към открита сексуалност.Грешка №6: Белият цвят не е подходящ за офиса.
Да, наистина белият цвят изисква много – белите дрехи изглеждат отлично само в съчетание с равномерен бронзов загар, изискана прическа и скъпи аксесоари. Но в нищо друго жената няма да изглежда толкова свежа, уверена и смела. Важно е да се избере най-подходящият оттенък на бялото, тъй като в противен случай има риск дамата да изглежда уморена още в началото на деня.
Какво препоръчват стилистите?
Белият цвят повече се асоциира с отпуска, отколкото с делови преговори, така че е по-добре да се използват отделни елементи в бяло. На сериозни бизнес срещи трябва да се избират костюми в по-тъмни цветове, а белият цвят да е като допълнение (блуза, шалче).Грешка №7: Посивялата коса е недопустима.
Не на всяка жена отиват посивелите коси, но когато сивата коса има т.нар. благороден оттенък, тя създава впечатление за опитна, знаеща и мъдра личност, чието мнение има тежест във всяка ситуация.
Какво препоръчват стилистите?
Изключително важно е прическата на жената с посивели коси да е безупречна, кожата – добре поддържана и с равномерен тен, а дрехите - стилни, отлично подхождащи на нейната фигура и с избрани правилно цветове. Ако посивялата коса не разкрасява жената, боядисването е задължително, като най-добре е да се извърши от професионалист, за да се избегнат нежелани нюанси, които състаряват или просто изглеждат неподходящи за нейната възраст.2016-09-24 | Мода |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 22 Вчера 138
Общо 318954 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.