iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


Розовият цвят – мечтателен, нежен и елегантен


Въпреки честите асоциации с кукла Барби, розовият цвят никога няма да загуби своята актуалност и популярност. Розовото се свързва с безгрижното детство, невинната момичешка закачливост, нежната женственост. Розовият цвят носи в себе си любов и привързаност. По-мек е и не толкова агресивен като червения, но не по-малко вълнуващ.

image


Дамите, харесващи розовия цвят са нежни, чувствителни и лесно раними. Колкото по-ярък е оттенъкът на розовото (по-близо е до червеното), толкова по-наситени са емоциите на представителките на нежния пол. Светло розовото „говори“ за любов и състрадание, ярко розовото – за оптимизъм и жизнерадостност, тъмно розовото – за изолираност и мрачен характер. Розовият цвят отстранява гнева, намалява стреса и зарежда с позитивна енергия.В английския език се използва думата blush, която обозначава размит и приглушен розов цвят. Това е женствен и романтичен оттенък, който позволява да се подчертаят всички детайли на тоалета. За съжаление този прекрасен оттенък не подхожда на всички дами.
Погрешно се смята, че розовият цвят е подходящ само за млади жени с руси коси. В действителност тоалети в розово могат да носят жени на всякаква възраст, стига да са подбрали подходящия нюанс. Например вечерна рокля в нежен розов цвят наистина подхожда на по-младите жени. За дамите в зряла възраст са препоръчителни приглушените тонове – розово с примеси на бежово или сиво, които са универсални цветове. Жените с бяла кожа трябва да се придържат към по-ярките розови тонове, защото тоалети, решени в бледо розово ще направят светлата кожа да изглежда безжизнена.Розовият цвят е многостранен и сложен, затова аксесоарите към тоалет в розово трябва да се подбират много внимателно. Стилистите препоръчват използването на контрастни цветови съчетания, тъй като монохромната визия в розово изглежда твърде шокираща и неприемлива.

Обувки
Ако към тоалет, решен в светли розови оттенъци се добавят обувки в бяло, цялостната визия ще е ефирна и нежна. На тоалети в ярки розови тонове подхождат черни обувки. В този случай цветът на обувките трябва да се подсили с още един детайл на ансамбъла – черен колан или голяма черна брошка.
Универсалното решение са бежови обувки към розовата рокля, а ако роклята е къса, визуално краката изглеждат по-дълги. Към вечерната рокля в розово идеално допълнение са обувките със сребрист цвят. За светло розовите тоалети са подходящи обувки с оттенък на лавандула, а за по-ярките - виолетови. Спокойно може да се заложи и на розови обувки, но цветът им трябва да е по-тъмен, като други аксесоари в розово не се препоръчват.Чанта
Елегантният розов клъч е отлично допълнение към всяка розова рокля, като разбира се, не бива да е със същия нюанс, а малко по-тъмен.Бижута
С розовия цвят много добре се съчетават както сребърни, така и златни бижута, като при избора им трябва да се обръща внимание на оттенъка на роклята. За хладните розови тонове са подходящи бижута от сребро, а за топлите нюанси – от злато.Грим
Ако тоалетът е решен в хладни розови оттенъци, подходящият грим е: хладно розово червило, сиво-кафяви сенки за очи, пудра с нежни сребристи нюанси.
Топлият розов цвят на роклята предполага „топъл“ макияж: прасковено червило, сенки за очи в пясъчни или топли кафяви оттенъци, златиста пудра.
Не използвайте грим в розово. Препоръчително е да е неутрален, златист или сребрист.Розовият цвят не бива да се пренебрегва – той е не по-малко елегантен от класическото черно. Знаменитостите с удоволствие носят тоалети с розов цвят. Сред тях са Сандра Бълок, Камерън Диас, Ева Херцигова и Парис Хилтън.


2016-10-04 | Мода |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 22 Вчера 138
Общо 318954 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.