iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Какви са първите симптоми на болестта на Алцхаймер?


Американски изследователи установиха, че един от първите симптоми на нелечимото невродегенеративно заболяване - болест на Алцхаймер е нарушение на обонянието.

image


Учени от клиниката в Масачузетс проведоха изследване, за да определят първите признаки на болестта на Алцхаймер – сериозно невродегенеративно заболяване, за което все още няма лечение. Заболяването може да бъде забавено, когато е в ранен стадий, затова и изследователите решават да насочат усилията си в откриване на първите симптоми, характерни за началото на болестта на Алцхаймер.
В проучването взели участие пациенти, при които били диагностицирани ранни признаци на Алцхаймер с помощта на компютърна томография. Оказало се, че повечето пациенти съобщават за сериозни нарушения в обонянието. За някои пациенти миризмите били много силни, а други изобщо не ги усещали.
Учените установяват, че нарушенията в обонянието започват много преди да се прояви друг симптом на заболяването, понякога 10 и повече години. Ако пациентът се обърне за квалифицирана помощ, когато усети, че нещо не е наред с обонянието му, то превенцията може значително да забави и отсрочи развитието на болестта на Алцхаймер.

Изследователите установяват още, че самотните хора са изложени на по-голям риск от появата на това заболяване, както и от нарушаване на когнитивните функции и проблеми с паметта. В профилактиката на деменцията помагат пробиотиците, както и решаването на кръстословици, судоку и различни тестове, за които е доказано, че забавят понижаването на умствените способности с напредване на възрастта.

В момента има разработен обнадеждаващ медикамент срещу болестта на Алцхаймер, който обаче все още преминава през съответните изпитания.


2016-12-16 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 23 Вчера 138
Общо 318955 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.