iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Какво ви подариха за 8-ми март?:

Както всяка година - цветя.

Парфюм, стилно бижу или козметика.

За съжаление - нищо.


cold! Какви са първите симптоми на болестта на Алцхаймер?


Американски изследователи установиха, че един от първите симптоми на нелечимото невродегенеративно заболяване - болест на Алцхаймер е нарушение на обонянието.

image


Учени от клиниката в Масачузетс проведоха изследване, за да определят първите признаки на болестта на Алцхаймер – сериозно невродегенеративно заболяване, за което все още няма лечение. Заболяването може да бъде забавено, когато е в ранен стадий, затова и изследователите решават да насочат усилията си в откриване на първите симптоми, характерни за началото на болестта на Алцхаймер.
В проучването взели участие пациенти, при които били диагностицирани ранни признаци на Алцхаймер с помощта на компютърна томография. Оказало се, че повечето пациенти съобщават за сериозни нарушения в обонянието. За някои пациенти миризмите били много силни, а други изобщо не ги усещали.
Учените установяват, че нарушенията в обонянието започват много преди да се прояви друг симптом на заболяването, понякога 10 и повече години. Ако пациентът се обърне за квалифицирана помощ, когато усети, че нещо не е наред с обонянието му, то превенцията може значително да забави и отсрочи развитието на болестта на Алцхаймер.

Изследователите установяват още, че самотните хора са изложени на по-голям риск от появата на това заболяване, както и от нарушаване на когнитивните функции и проблеми с паметта. В профилактиката на деменцията помагат пробиотиците, както и решаването на кръстословици, судоку и различни тестове, за които е доказано, че забавят понижаването на умствените способности с напредване на възрастта.

В момента има разработен обнадеждаващ медикамент срещу болестта на Алцхаймер, който обаче все още преминава през съответните изпитания.


2016-12-16 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 171 Вчера 226
Общо 251702 за 2046 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.