iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Медицинските открития през 2016 година


Всяка година носи нови открития в различни области, в това число и в медицината. Кои са най-важните открития в тази област през изминалата 2016 година?

image


На първо място са множеството научни разработки със стволови клетки и в частност – подобряване състоянието на парализирани пациенти. Изпитанията бяха проведени в началото на 2016 г. с участието на 18 пациенти от различни възрасти. За кратко време след въвеждане на стволовите клетки се установява подобряване на функциите на опорно-двигателния апарат.
Учените се доближиха и до излекуване на диабета. Бяха създадени много препарати, но най-доброто решение се оказа използването на изкуствени клетки, които са чувствителни към измененията на глюкозата в кръвта. Тези клетки са „заключени“ в специфична капсула и са способни да произвеждат инсулин в отговор на изменението в концентрацията на кръвната захар. Методът е успешно тестван върху опитни животни, а през 2017 г. са планирани широкомащабни изследвания с участието на пациенти.
Лечението на онкологичните заболявания също напредва. Един от ефективните методи се оказа използването на графенов оксид, с чиято помощ специалистите са постигнали ремисия при 90% от опитните мишки.
Създадена беше и изкуствена кожа. Методът е основан на използването на водорасли, не е скъп и е максимално ефективен в сравнение със създаването на други изкуствени органи.
И не на последно място - професор Йошинори Осуми от Токийския технологичен университет получи Нобелова награда за откриване механизмите на автофагията.


2017-01-11 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 25 Вчера 138
Общо 318957 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.