iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Смятате ли, че сте постигнали всичко, за което сте мечтали?:

Да, осъществих мечтите си.

Категорично не. Все още съм далеч от най-желаните неща.

Донякъде. Човек никога не спира да мечтае и да търси нови възможности.


hot! Ранната менопауза може да се избегне


Ранната менопауза е сериозен проблем за жените не само заради невъзможността за бременност и раждане, но и защото хормоналните изменения могат да доведат до развитие на тежки заболявания.

image


Американски учени публикуваха изследване, свързано с ранната менопауза и профилактиката на това състояние. По принцип при повечето жени яйчниковите функции започват да угасват след 45-годишна възраст. Но понякога този процес стартира по-рано поради наследственост, хроничен стрес, начин на живот и други фактори.
Ранната менопауза е опасна, защото промяната в нивата на хормоните може да доведе до сериозни заболявания – сърдечносъдови болести, остеопороза, тежка депресия, проблеми с паметта и дори деменция.
Изследването на учените обхваща 10-годишен период, през който те събирали данни за здравословното състояние и хранителния режим на над 85 000 жени. Резултатите от изследването показват, че при жените, в чийто хранителен режим преобладават растителни протеини, рискът от ранна менопауза е с 16% по-нисък в сравнение с тези, които отдавали предпочитанията си на протеини с животински произход.
Учените съветват всички жени да включват по-често в менюто си пълнозърнести храни, боб, леща, грах, соя, както и орехи, за да намалят риска от ранна менопауза.


2017-07-05 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 123 Вчера 168
Общо 246043 за 2017 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.