iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


cold! Менопаузата лишава от нормален сън над 56% от жените


Американски учени установиха, че над 56% от жените на средна възраст страдат от ниско качество на съня след настъпването на менопаузата. А както знаем, не само качеството, но и количеството на съня оказва огромно влияние върху човешкото здраве и психичното равновесие.

image


Известно е, че по-малко от 8 часа сън нощем могат да станат причина за редица заболявания, включително диабет и сърдечносъдови болести. Американските експерти обясняват, че хормоналните промени, настъпващи по време на менопаузата влияят негативно на качеството на съня на над 56% от жените, които спят по-малко от 7 часа, а така също се събуждат неколкократно през нощта.
В сферата на вниманието на учените били жени на възраст от 40 до 59 години, навлезли в периода на менопаузата. Изследванията показали, че тези жени спят средно по 5-6 часа, при това с неколкократни събуждания, което силно влошава качеството им живот, намалява тяхната работоспособност и концентрация.
Проблемът е сериозен според експертите, които насочват усилията си към намиране на ефикасно решение за нормализиране съня на дамите в менопауза с оглед профилактиката на редица социално значими заболявания.2018-02-21 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 23 Вчера 138
Общо 318955 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.