iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


КОЕНЗИМ Q10 ЗА МЛАДОСТ И КРАСОТА


След 30-годишна възраст нивото на съдържащия се в човешкия организъм коензим Q10 постепенно започва да се понижава. Редица изследователи свързват процеса на стареене с недостига на коензим Q10 (убихинон).

image


Коензим Q10 е уникално вещество, участващо като катализатор на много биохимични реакции в нашия организъм. Откритието му е едно от най-значителните достижения в биохимията. Той е незаменим компонент на всяка от нашите клетки и се намира във всички органи и тъкани.
На молекулно ниво коензим Q10 изпълнява следните задачи:
• Осигурява непрекъснато производство на енергия на клетъчно ниво и е отговорен за скоростта и качеството на метаболитните процеси, както и за обновяването на всички органи и тъкани.
• Защитава организма от вредното действие на свободните радикали, тъй като е мощен антиоксидант.
• Помага за нормалното снабдяване на клетките с кислород.
• Укрепва имунитета, спомага за нормализиране на телесното тегло, подобрява кръвообращението.

По-голямата част от коензим Q10 се синтезира в тялото ни от черния дроб и частично постъпва с храната – телешко и пилешко месо, яйца, ядки, някои плодове и зеленчуци. За съжаление след 30-35-годишна възраст убихинонът в клетките започва да намалява поради понижаване на неговия синтез.
Да се увеличи количеството на коензим Q10 чрез консумация на подходящите хранителни продукти, дори и при най-внимателния им подбор е невъзможно, тъй като съдържанието му в храната е много малко. Недостигът му на ниво организъм е свързан с възрастовите промени, т.е. стареене.Дефицитът на коензим Q10 няма особени специфични прояви. Обикновено се появява повишена уморяемост, понижаване на вниманието и способността за концентрация, чести простудни заболявания, нарушения в сърдечната дейност. Затова за всички хора над 30-годишна възраст се препоръчва редовен прием на хранителни добавки съдържащи коензим Q10.

През последните години набраха популярност козметичните антиейджинг продукти, богати на коензим Q10. И в това наистина има резон: прилагането на продукти с убихинон води до възстановяване, стягане и изглаждане на кожата, заличаване на фините линии и редуциране на по-дълбоките бръчки. За изразен подмладяващ ефект специалистите препоръчват комбиниране на козметични продукти и хранителни добавки, съдържащи коензим Q10.


2018-02-21 | Красота |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 23 Вчера 138
Общо 318955 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.