iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Черният шоколад – суперпродукт срещу стареене!


Научен експеримент, проведен в Калифорнийския университет доказва, че черния шоколад ефикасно забавя процеса на стареене. Съдържащите се вещества в черния шоколад потискат интензивността на окислителните и възпалителните процеси в организма, а също така понижава риска от появата на болестта на Алцхаймер.


image


Изследванията на учените са проведени с мишки, на които към храната бил добавян епикатехин – флавоноид, на който е богат черния шоколад. Учените констатирали значително подобряване на функциите на мозъка, а също така намаляване нивото на тревожност, с което се свързва понижаване на маркерите на окислителния стрес и възпалението на нервната тъкан.
„Черният шоколад понижава нивото на триглицеридите и увеличава чувствителността към инсулин, ефикасно се бори със системните възпаления, намалява риска от диабет и инфаркт.“, казват калифорнийските специалисти след окончателния анализ на данните.
Учените са категорични, че черният шоколад е задължителен продукт за ежедневна консумация, тъй като по полезен потенциал за здравето той превъзхожда много други суперхрани. Активните вещества в какаото, от което се прави черният шоколад, стимулират растежа на кожните клетки и спомагат за изглаждане на бръчките, укрепват стените на кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението и мозъчните функции.

2018-03-01 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 23 Вчера 138
Общо 318955 за 2345 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.