iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Да надникнем в дамската чанта...


78 дни! Толкова време губи всяка жена от живота си в търсене на необходимите й вещи в своята дамска чанта. Но достатъчно е веднъж да се надникне вътре и веднага може да се научат някои неща за собственичката й.

image


В това е твърдо уверена Розана Пирантонети, немски психолог, създателка на необичайно направление – т.нар. "чантотерапия". Според нея всяка жена попада в своеобразна класификация, основаваща се на това какви чанти харесва и какво предпочита да носи в тях. Разбира се, съвременната жена има поне 4-5 чанти (често и повече!), различни като модел, цвят и материя. Но в случая става въпрос за чантата, която се предпочита пред останалите.

Да проверим какво разкрива дамската чанта...

Тип №1. Общителната
Тя сменя чантите си непрекъснато, в колекцията й присъстват от миниатюрни до огромни, обемисти модели. При това всяка нейна чанта е едновременно модерна и функционална. В чантата задължително присъстват мобилен телефон, бележник, 2-3 химикалки, парфюм, билети за кино, концерт или театър.
Тази жена е активна, динамична, винаги е заета с нещо и живее "тук и сега", а не в миналото и не в бъдещето. Притежава вродено любопитство и е в течение на най-новите събития. Общителна, забавна и отлично информирана, тя често е в центъра на вниманието. Понякога мечтае за възможност да се намира на няколко места едновременно.
! Добре е от време на време да се откъсва от вихъра на събитията, да се вслушва във вътрешния си глас и правилно да подрежда приоритетите си.Тип №2. Предвидливата
Харесва големите и обемни чанти, които побират доста вещи. Защото тя обича всичко да й подръка, все пак не се знае кога и какво точно ще й потрябва.
Жените, отнасящи се към този тип не си падат по експериментите, държат нещата да вървят по план и понякога дори най-дребното непредвидено обстоятелство може да ги разстрои. Чантата и съдържанието й създава илюзията, че те могат да се справят с каквито и да било предизвикателства и да вземат правилното решение в трудна ситуация. За съжаление, това е само илюзия – често се чувстват объркани и търсят подкрепа от близки и приятели. Въпреки това имат положителна нагласа за живота и умеят да се радват и на дребните неща.
! Препоръчително е един ден от седмицата да забравят за телефон, будилник и... всякакви планове, и да релаксират пълноценно.Тип №3. Модерната
Тя държи да притежава същата чанта както Парис Хилтън, Бритни Спиърс или друга знаменитост (но в повечето случаи, тъй като парите не й достигат, се задоволява с имитация). Харесва всичко, което изглежда сладко, бляскаво и секси. Обикновено в чантата има слънчеви очила, лайфстайл списание, мобилен телефон, червило или друг грим продукт, парфюм.
Жените, спадащи към този тип са жизнерадостни, амбициозни, отворени към света и предпочитат да взимат с пълни шепи от живота. Обожават всичко ново, моментално се запалват по някаква идея, но и бързо я зарязват. Обикновено имат оригинални хрумвания, но рядко ги осъществяват на практика.
! Няма проблем да следят модните тенденции, но е добре да ги пречупват през собственото си усещане за елегантност и стил.Тип №4. Безупречната
Тази жена разполага с оригинални и скъпи чанти, предпочита изчистените и стилни модели. В нейната чанта присъстват последен модел смартфон, кредитни и дебитни карти, личните й визитки, скъп парфюм, най-често принадлежащ към нишовата парфюмерия, стилен бележник с химикал.
Позитивна, енергична и не оставяща нищо на случайността, тя упорито преследва целите, които си е поставила. С лекота създава важни делови контакти, от които впоследствие се възползва за издигане в кариерата или развитие на собствен бизнес. На пръв поглед изглежда, че безупречната дама води също толкова безупречен живот и лесно постига целите си, но всъщност това й коства много усилия.
! За да се справи с постоянния стрес е добре да се отдалечи малко от идеалния образ, който сама си е изградила и по-често да си позволява да живее така както иска, а не както "трябва".Тип №5. Оптимистката
Тя носи само must have на сезона и когато чантата вече не е актуална, веднага я сменя с най-най-новата. В нейната чанта може да се открият слънчеви очила, визитник с важни контакти, малък козметичен несесер, презервативи. Оптимистката живее така както й харесва, държи на удобството и комфорта, обгражда се с истински приятели. Не обича лесните пътища, предпочита да проправя собствена пътека за осъществяване на идеите си. Жизнена и любознателна, тя обикновено се захваща с много задачи наведнъж, друг е въпросът доколко съумява да ги доведе до успешен резултат. Понякога се втурва в рисковани начинания, без дори да е помислила за последствията.
! Няма да попречи ако оптимистката се постарае да е малко по-организирана, особено в случаите, когато се е натоварила с много отговорности.Тип №6. Елегантната
Отдава предпочитанията си на елегантни чанти, без излишни детайли и решени в нежни пастелни тонове или в класическите черно и бяло. В чантата й има визитник, мобилен телефон, стилен бележник (често на известен моден бранд) с подходящ химикал, червило, спирала за мигли, парфюм.
Винаги е наясно какво точно иска и как да го получи. Отзивчива и добронамерена, елегантната дама е и в състояние да покаже "острите си нокти", когато се налага или просто по стратегически причини. В повечето случаи тя се намира в "пълна бойна готовност" да отвърне на капризите на съдбата или да постави околните на мястото им, ако с нещо са я засегнали или обидили.
! Препоръчително е да намира от време на време възможност за "изпускане на парата" и зареждане с нова енергия.Тип №7. Естествената
Харесва чанти от екологични материали – лен, памук, коноп и др., като обикновено ги носи близо до тялото си. В чантата най-често може да се открият биокозметични продукти, гривна с полускъпоценни камъни, малко тефтерче с молив, бутилка минерална вода, пакетче носни кърпички.
Притежава богата душевност, чувствителна е и лесно ранима. Стреми се към самоусъвършенстване, непрекъснато разширява и задълбочава познанията си. Обича пътешествията, опознаването на нови страни и култури. Страхотен приятел е, на когото може да се разчита за съвет и подкрепа в труден момент. Дели всичко на черно и бяло и е безкомпромисна, ако я наранят или засегнат по някакъв начин.
! Добре е от време на време да си позволява допускането на грешки и да отстъпва от строгите правила, които сама си е наложила.2012-12-14 | Hot&Cold | Редактор: Ана-Мария Димитрова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 26 Вчера 268
Общо 326819 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.