iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Мъжките „кризисни” периоди


Съществува една интересна и може би малко странна теория за кризисните 7-годишни периоди в живота на средностатистическия мъж. Тази теория може и да предизвиква насмешки, но... нека все пак проверим. Възлагаме проверката преимуществено на жените, тъй като именно на тях се пада честта да осъществяват семейното „антикризисно управление”.

image


7 години = Кризата на старта
Никога не сте се замисляли кога започва зрелостта? О, още в училище, разбира се... „Аз искам!” и „Ти си длъжен!” – това са ключовите фрази, характерни за тази възраст. Училището, първите отговорности, първите ограничения и... уфффф, просто няма никакви радости! При момиченцата е по-лесно – за награда може да послужи дори само похвалата, но... момченцата не се връзват на това. На момченцата им се налага да избират: или да получат похвала за доброто си поведение от възрастните, или сами да си извоюват авторитет - по техен собствен си начин. Това е и първата морална дилема пред малките представители на силния пол...
14 години = Кризата на отрицанието
Родителите и близките досаждат на тийнейджъра с техните съвети, приятелите го предават, момичетата са или тъпи, или използвачки. На тази възраст младежът се стреми всячески да се отърве от родителската опека, започва да търси самостоятелен път в живота. Това е и времето на първите важни оценки на живота и краят на детството. Всъщност кога точно приключва детството?... Може би когато се събужда чувството за справедливост в младия човек и украсява целия свят само в два цвята – черен и бял. А това, което възрастните намират за обикновена разпуснатост и агресивно поведение, характерно за всички тийнейджъри, всъщност е желание за самоутвърждаване.
21 години = Кризата на „движението”
Това е времето на Големите Надежди, времето на отчаяните опити „да намеря своето място в живота”. Но къде е и най-вече какво е това място, младият мъж има смътно понятие. Но той ще го докаже на всички! Той ще стане… не, не президент, тъй като не се интересува от политика. Той ще стане… не, Бил Гейтс вече съществува. Той ще стане… всички вие ще видите КОЙ ще стане! Всичко е възвишено, красиво, грандиозно и точно затова - нереалистично.
28 години = Кризата на „кръстопътя”
Времето на първите кисели усмивки и скучаещия поглед. Първите истински приятелства и предателства, първите грехове, "малките" изневери, първите спечелени сериозни пари. Дори вечно недоволният шеф забелязва успехите на „младото поколение”. Но щастливите моменти са значително по-малко… Младият мъж иска високи дози адреналин, екстремни усещания, като цяло - нещо мъгляво и неясно. Тези, които все още не са женени, вяло си казват: дали пък да не рискувам? А тези, които са женени започват сутрин внимателно да разглеждат лицето на жената до себе си и откриват, че чертите й вече не го привличат. Това е времето на „първия звънец” и мъжът, който се занимава с бизнес делата, които сам си е избрал и живее добре със съпругата си, едва ли ще го чуе. А този, който неправилно е избрал пътя си ще усети първите странни „пробождания” в душата си.
35 години = Кризата на „заминалия влак”
Това е време на прозрение: той разбира, че при него „всичко е така, както и при другите” – досадна работа, средна заплата, обикновена жена, която с нищо не блести… Вече е очевидно, че мечтите му са недостижими и пред него в цял ръст застава тежката, будеща отчаяние дума „Никога”. Никога няма да бъде... Никога няма да притежава... Страшно е признанието, че животът му не се е получил така както той е искал и точно заради това започва да бяга от действителността. Мъжът се стреми да не изневерява на същността си, но въпреки това започва да сменя една работа с друга, една жена с друга...42 години = Кризата на „черната дупка”
Той вече е наясно, че просто е като всички останали мъже. И ако не се постарае и не побърза, то така и ще си отиде от сцената на живота, без да остави след себе си нещо значимо. Неусетно идва и най-тежкото изпитание: започват да се появяват мисли за Смъртта. И преди е бил наясно, че рано или късно се умира и никой не е вечен, но го е разбирал по-скоро абстрактно, като нещо далечно и нереално. На тази възраст обаче вече усеща, че са налице първите намеци за здравословни проблеми. И докато има още малко годинки до „чукването” на 50-те, той започва или да преосмисля своя живот или да се опитва да навакса всичко пропуснато.


2012-12-16 | Hot&Cold | Автор: Вяра Христова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 34 Вчера 268
Общо 326827 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.