iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Нарът – суперплод!


Фибри, витамини, минерали... Списъкът с полезните вещества в нара е доста дълъг, както и списъкът с позитивите, които носи на онези, които редовно го консумират.

image


С неповторимия си и специфичен вкус нарът заема своето важно място сред най-популярните богати на хранителни вещества плодове, а заедно с мангото и горските плодове – малина, къпина и боровинка, той е част от групата, която специалистите по хранене наричат суперплодове.



Учените не са съвсем сигурни за произхода му, но предположенията им са, че родината на ниското дръвче, което ражда плодовете, изпълнени с малки и сочни алени „клетки“ е Северна Индия, под Хималаите.
Когато става дума за полезните съставки, които се намират в плодовата „граната“ (заради структурата си названието на плода на английски съдържа думата граната), списъкът е дълъг.
Със 100 грама нар ще внесете в организма си 12% от дневната доза фибри и значително ще подобрите перисталтиката на червата.
Благодарение на витамин С и витамините от група В, както и на голямото количество антиоксиданти, редовната консумация на нар действа благотворно на имунитета, подобрява обмяната на веществата и активизира отбранителните механизми срещу онкологични заболявания.
Любителите на нара подсилват организма си както срещу доброкачественото нарастване, така и срещу рака на простатата, а също така и срещу диабет и лимфом.
Списъкът с полезни съставки, в който присъстват минерали като калций, калий, мед и манган, витамин К, пантотенова киселина... е достатъчна причина редовно да си хапваме от вкусния плод.
За да можем най-пълноценно да се насладим на богатия вкус на нара, трябва да го консумираме пресен, без каквито и да било добавки. От друга страна, добавени в салата или някои видове ястия, зърната от нар могат да придадат специфичен вкус и ефектен вид на храната.



Прясно изцеденият сок от нар е освежаващ и вкусен, а може да се ползва и като добавка към супи, желета, сосове, торти и печени ябълки.
Ако ще го използвате в ястие, изберете концентриран сок, за да може да получите интензивен и сладък вкус.


2013-01-15 | Hot&Cold |

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 233 Вчера 212
Общо 273855 за 2138 дни
Най-много 342 на 23.02.2017 (23:58)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.