iBeauty.bg
banner1
Промоции

Няма добавени промоции още!
Още промоции
Анкета

Готови ли сте за лятото?:

Ох, и тази година ще се боря с влизането в банския...

А как иначе?! С нетърпение чакам да покажа перфектни форми на плажа.

Слънце, море, нови приключения... Прекрасен сезон, за който винаги съм готова!


hot! Какво разкриват beauty навиците ни?


Beauty навиците ни са ключ не само към нашата външност, но и към характера ни. Какво разкриват прическата, любимият цвят червило или начинът, по който се гримираме?

image


Не излизате от вкъщи без грим
Вие не отивате дори до близкия магазин без да сте се гримирали. Най-вече защото смятате, че без грим не изглеждате добре.
Защо?
Възможно е този ритуал да е усвоен още в детството и вие просто го повтаряте без да се замислите. Ако сте гледали как майка ви всеки ден се гримира, то напълно естествено е и вие да правите същото. Разбира се, има и друго обяснение – желанието да контролите създадения от вас образ пред другите хора. Декоративната козметика се явява своеобразен щит, който ви прикрива от околните. За вас да се покажете без „маска” е сякаш да се съблечете на публично място.
Съвет
Да се скривате винаги от чуждите погледи зад слоеве от фон дьо тен не е правилно и според специалистите е възможно да престанете да се обичате такава каквато сте. За да не стигате до крайности съветът е поне два дни седмично да си обявите „грим почивка” – по този начин не само ще дадете възможност на кожата да подиша, но и ще се научите да цените природната си красота. Ако това е трудно за вас, използвайте ВВ крем или лек тонален крем – те идеално коригират несъвършенствата по кожата и покритието не е плътно.

Винаги сте с яркочервено червило
Някои го наричат „синдром” на Дита фон Тийз. Без значение какъв е поводът и какъв тоалет сте облекли, червилото с яркочервен и наситен цвят винаги украсява устните ви. То отдавна е станало част от вас и ако се появите без него приятелите вероятно ще ви попитат да не би да имате някакви проблеми.
Защо?
Използването на ярък цвят червило „говори” за желание да подчертаете индивидуалността си, да изпъкнете сред околните, а в някои случаи – да наложите вашето мнение на всяка цена. А ако се поразровите в паметта си, това може да отразява и спомен за значима за вас ситуация. Възможно е в миналото любимият ви да е харесал вашето червило или с такъв цвят червило да е била жена, на която сте искали да приличате. Както е известно, червилото е символ на съблазън и чувственост. Устни, облечени в яркочервен цвят разкриват желанието ви да се харесате на представителите на силния пол. Без червеното червило вие не се чувствате толкова силна и самоуверена.
Съвет
Препоръчително е да разнообразите макиажа си – изберете червило с цвят фуксия или с леки оранжеви оттенъци. Привлекателността ви няма да намалее, точно обратното – ще привлечете повече внимание заради неочаквания ефект.Често сменяте цвета на косата си
Подвластна сте на настроението си и затова днес косите ви са обагрени в медно, след месец сте блондинка или брюнетка... и след това обратното.
Защо?
Желанието за промени във визията често възниква като отглас на вашия стремеж да промените живота си. Много жени отрязват дългите си коси след раздяла и по този начин се стремят да поставят ново начало. Но дали честите промени означават постоянна неудовлетвореност? Не е задължително. В много случаи смяната на цвета на косата означава, че не обичате рутината, предпочитате около вас да кипи живот, да се забавлявате и смело да посрещате новите предизвикателства.
Съвет
Промените са хубаво нещо, но трябва да пазите косата си. Избирайте боя за коса на основата на растителни екстракти, без съдържание на амоняк и с неголямо количество оксиданти. Наистина трябва да сте внимателни – агресивните бои увреждат косъма, косата губи блясъка и жизнеността си.Поставяте очна линия а ла 60-те години
Коригиране на грима ви в съответствие с модните тенденции или с възрастовите изменения на лицето ви – това далеч не е във вашия стил. Вие винаги сте с очна линия, нанесена а ла 60-те години. Възможно е, когато това е било модерно да сте получавали много комплименти и просто ви е трудно да се откажете въпреки новите модни тенденции.
Защо?
Ако сте на 40 години и продължавате да очертавате очния си контур както когато сте били на 20 „говори” за постоянство и сила на характера. Но това не означава, че плътната очна линия ви подхожда както преди години. Ние прекалено често гледаме лицето си в огледалото, не забелязваме следите на времето и не винаги можем обективно да оценим външността си.
Съвет
Не променяйте радикално грима си, а го адаптирайте. По-тънката и изящна очна линия е за предпочитане, тъй като отклонява вниманието от позагубилата еластичност кожа. Придържайте се съм фина очна линия с леко повдигане в ъгъла на горния клепач - този вариант е подходящ за всяка възраст.

Избирате ярки сенки за очи
Вие не се страхувате от ярките цветове на сенките за очи – тюркоазени, изумрудени, виолетови или интересни и необичайни цветови съчетания.
Защо?
“Гледайте ме в очите!” призовава вашият образ. Няма значение каква цветова гама е модерна за новия сезон, вие винаги се придържате към желанията си. И ако избирате интензивните, ярки нюанси за очите, а не за устните, това не е случайно. Вие искате да заинтригувате околните с погледа си, да поставите акцент на „общуването” с очи.
Съвет
Крещящите оттенъци на клепачите не винаги са уместни. Опитайте тъмносиви и сиви сенки, за да постигнете т.нар. smoky eyes. Тези цветове не са предизвикателни, но гарантират ефектен макиаж и насочват погледите на околните към очите ви.Придържате се към една и съща прическа
Вие смятате, че сте открили прическата, която най-много ви отива и се придържате към нея. Свикнали сте как да я поддържате и това ви избавя от необходимостта да висите с часове пред огледалото и да усвоявате нови техники на стайлинг.
Защо?
Зад придържането към една и съща прическа се крие стремеж към баланс, желание да се контролира всичко, плановете да са предварително обмислени и да са очертани начините за реализацията им. Да се представяте винаги в един образ, да „заключите” лицето си в избраната рамка означава и че искате да поддържате едно и също впечатление в околните.
Съвет
Не е необходимо да се впускате в радикални експерименти с прическата си, но от време на време е добре да я освежавате. Опитайте подстрижка, немного различна от сегашната ви или съберете косите си в ниска опашка. Дори и минимални, промените внасят доза свежест във визията ви.2013-06-11 | Hot&Cold | Автор: Вяра Христова

Всички статии

banner1
banner1
Седмичен хороскоп

Посещения на сайта:

 Днес 33 Вчера 268
Общо 326826 за 2381 дни
Най-много 449 на 17.11.2018 (23:53)
За нас | Контакти
Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта ibeauty.bg без разрешение е забранено.